Extrainkomster.nu

Tjäna pengar genom att bli affiliate

Hem > Tjäna pengar genom att bli affiliate

Tjäna pengar genom att bli affiliate

tjäna pengar på affiliate program

Ett av de allra vanligaste sätten att tjäna pengar på internet är genom affiliating. Det betyder att man blir affiliate (samarbetspartner) med något företag eller blir medlem på en affiliatesida som har fler affiliateprogram att välja mellan. Man gör sedan reklam för ett, eller flera olika, företags produkter på sin egen hemsida. När besökare till din sida sedan klickar på annonserna får du antingen pengar per klick eller pengar för ett eventuellt köp som besökaren gör hos det företag du annonserar för.

Det vanligaste programmet där du får betalt per klick är Googles eget program: Google Adsense. Det flesta affiliateprogrammen du hittar hos affiliatesidorna ger dig provision på det eventuella köp din besökare gör.

Oftast finns det en, så kallad, cookietid hos dem du gör reklam för. Det betyder att om besökaren du skickat vidare till en sida köper något inom 30 dagar efter att blivit hänvisad till sidan så kommer du få provision på det köpet. Detta om denne besökaren väljer att ha cookies aktiverat i sin webbläsare, detta är synnerligen bra eftersom det markant ökar chanserna att denne ska återvända för ett köp vid ett senare tillfälle.

Hur gör man för att börja som affiliate?

Till att börja med behöver man ha en egen hemsida eller en blogg där man kan- och har möjlighet att placera annonser. Vill man inte skaffa en egen domän och hemsida går det utmärkt att bli medlem på någon bloggportal och därigenom skapa sig en egen sida/blogg. Vill man ha sin egen sida med ett eget domännamn skaffar man det förslagsvis hos något av följande webbhotell:

  • Mebo – Prova gratis i 60 dagar
  • Oderland – Prova gratis i 14 dagar
  • One.com – Skapa din hemsida på 3 min
  • Egensajt.se – Webbhotell från 29kr/mån. Billiga domäner.

Vikten av att ha mycket- och relevant trafik till sin hemsida för att kunna lyckas som affiliate:

För att kunna tjäna pengar av betydande karaktär bör man ha en strid och stor ström av trafik (besökare) till sin hemsida eller blogg. Om man inte har det kommer det klickas väldigt få gånger på annonserna vilket i sin tur leder till en dålig inkomst. Beroende på vilket innehåll man har på sin sida i kombination med vilka annonser man har, kan andelen besökare som klickar på reklamen variera stort. Du bör även tänka på varifrån dina besökare kommer, har de hittat dig genom en sökfras i Google eller har de blivit hänvisade från en, från dig, helt skild sida inom en annan nisch? Skillnaden i “klick-benägenhet” mellan dessa två typer av besökare brukar oftast skilja sig väldigt mycket.

Om du har relevanta annonser till den typ av besökare du får kommer du få en hög CTR (Click Through Rate) vilket betyder att en större andel av dina besökare kommer att klicka på annonserna. Många affiliates vittnar om en stor mängd besökare samtidigt som de har väldigt få klick. Detta är vanligare än man tror och det är även ett av de svåraste hindren att övervinna för att kunna tjäna stora pengar som affiliate. Det gäller att prova sig fram för att optimera sina intäkter.

Svenska affiliatenätverk som vi rekommenderar:

SENASTE TIPSEN