Extrainkomster.nu

Gå ur svenska kyrkan och spara pengar

Hem > Gå ur svenska kyrkan och spara pengar

Gå ur svenska kyrkan och spara pengar

Att gå ur kyrkan är ett sätt att spara pengar. De allra flesta i Sverige är medlemmar i Svenska kyrkan. Man betalar en kyrkoavgift varje år som ligger på mellan 1-2% av årsinkomsten och dras på skattesedel. Det betyder att man betalar i snitt 1 000 kr på varje 100 000 kr som man har tjänat.

Om man inte är troende eller stödjer kyrkans arbete så kan man begära utträde ur svenska kyrkan. Att gå ur Svenska kyrkan är GRATIS. Se upp för företag som tar betalt för nåt så enkelt som att ladda ner, skriva ut, signera och returnera blanketten till den lokala församlingen.

Litet exempel på hur mycket man kan spara genom att gå ur svenska kyrkan:

Ålder 25 – Tjänar ca 300 000 kr/år.
Avgift per år vid 1%: 3 000 kr
Inbetald avgift fram tom 65: 120 000 kr

Dessa pengar kan man istället investera i eget privat pensionssparande, ge gåva till olika hjälporganisationer, börja spara i aktier & fonder eller använda själv till annat. Det finns ju alltid hål att fylla.

Hur går man ur kyrkan?

Alla kan gå ur svenska kyrkan, vuxna och barn. Att begära utträde ur / gå ur Svenska kyrkan är GRATIS. Man laddar ner en blankett som sedan returneras till den lokala församlingen. Detta måste göras INNAN 1 NOVEMBER för att man inte ska bli medlem även året därpå.

Här laddar ni en blankett direkt på Svenska Kyrkans hemsida. Ångrar man sig kan man alltid bli medlem igen.

SENASTE TIPSEN