Extrainkomster.nu

Spara i aktier och fonder

Hem > Spara i aktier och fonder

Spara i aktier och fonder

Förutom att spara pengar på banken oftast till väldigt låg ränta eller ingen ränta alls så kan man spara pengar (placera) i aktier eller fonder. Det är faktiskt inte så svårt som det låter. Genom att man sparar i aktier så kan man också få aktieutdelningar på de aktier som man äger i ett bolag. Det blir ett extra fint tillskott i kassan varje år beroende på hur många aktier man äger. Äger du 100st aktier och får utdelning på 5kr/aktie så har du vips tjänat 500kr före skatt. Skatten är endast 30% skatt på kapitalinkomster. Kvar till dig blir alltså 350kr. För att spara i aktier eller fonder så öppnar man konto hos till exempel Avanza bank som är spararnas bank. Hos Avanza Bank får du som kund mer pengar i egen ficka än du skulle få någon annanstans. Avanza erbjuder aktie-, fond- och pensionssparande till marknadens lägsta avgifter via webben. De har idag över 335 300 konton och drygt 74 miljarder kronor i totalt sparkapital. Varje dag gör deras kunder uppemot 50 000 aktieaffärer, vilket gör Avanza Bank till den största aktören på Stockholmsbörsen.

Som kund hos Avanza Bank kan du bland annat:

– Handla räntebevis courtagefritt med ränta upp till 6,50% – Handla med aktier med låg courtage från 0 kr – Låna pengar via Superlånet med låg ränta – Teckna en förmånlig kapitalförsäkring – Gratis konto utan fasta avgifter – Öppna ISK konto utan fondavgifter och låg skatt – Sparkonto med upp till 1,20 % ränta. Bättre än lönekontot! – Pensionssparande – Gör dina bankärenden och aktieaffärer direkt i mobilen. App finns för iPhone- och Android-mobiler. Vi använder själva Avanza Bank för våra sparande i aktier, fonder och deras Sparkonto+ som ger bra ränta på barnens sparkonton. Avanza har även en egen fond som heter: Avanza Zero fond utan avgifter som är helt fri från avgifter. Den startades redan 2006 och var Sveriges första fond helt utan avgifter. Den ger bättre utdelning än räntan man får på sitt bankkonto.

Info om fonden från Avanzas hemsida:

“Avanza Zero är en passivt, förvaltad indexfond. Målet är att följa utvecklingen i indexet SIX30RX som innefattar de 30 mest handelsomsatta bolagen på Stockholmsbörsen. När du investerar i fonden, följer du alltså den svenska börsen i både upp- och nedgång. Samtidigt slipper du avgifter som annars är förknippade med investeringar i aktierna som finns i fondportföljen.” Läs mer om Avanzas Zero fond

SENASTE TIPSEN