Extrainkomster.nu

Sälj ditt guld

Hem > Sälj ditt guld

Sälj ditt guld

Sälj ditt guld och få in extra pengar.

Om du har gamla trasiga guldsmycken eller guldföremål liggandes hemma som du inte använder, tycker är fula och som du inte orkar sälja själv antingen på Blocket eller Tradera så kan du sälja dessa till någon guldbutik som köper guld.

Hur funkar det att sälja guld?

Genom att helt enkelt beställa hem ett värdekuvert från någon av de många guldbutiker som finns på internet så kan du lätt bli av med alla dina gamla smycken och sälja ditt guld för extrapengar. Du lägger ner det guld du önskar sälja i kuvertet, försluter och återsänder till den valda aktören. Dessa försändelser är oftast högt försäkrade ifall de skulle komma bort.

För att få sälja ditt guld så bör man vara minst 18 år gammal samt inneha en giltig legitimation. För att beställa ett värdekuvert så måste man ange sitt personnummer när man beställer sitt värdekuvert. Det görs dels för att säkerställa att säljaren inte försöker saluföra stöldgods eller dylikt, men även för att försäkra sig om att utbetalningen kommer till dig och inte hamnar på villovägar.

När guldet kommer in till guldbutiken så undersöks och granskas dina smycken av professionella värderare som fastställer guldets värde. Genom att granska guldets karathalt och vikt, samt fastställa världsmarknadspriset så kommer de ge dig ett slutgiltigt guldpris som du sedan får chans att godkänna innan du går med på försäljningen. Tänk på att det som beräknas är finguldet som objektet innehåller.

SENASTE TIPSEN