Extrainkomster.nu

Sälja saker och prylar

Hem > Sälja saker och prylar

Sälja saker och prylar

Är du i behov av extra pengar men har svårt att komma på något bra sätt att tjäna in dem? Då kan en inventering i hemmet ge dig en oväntad överraskning. Genom att sälja saker online kan man dra in stora pengar och skaffa sig extra inkomster.  

Idag är andrahandsmarknaden för begagnade prylar och saker otroligt stor, aldrig förr har det sålts så mycket saker på nätet som det görs idag. De stora giganterna inom prylmarknaden i Sverige är; Tradera, Blocket och Facebook Marketplace. Nedan berättar vi hur du kan sälja saker online och börja tjäna pengar.

Sälja prylar på Tradera?

Tradera är en auktionssida på vilken man kan auktionera bort, samt köpa, både gamla och nya saker. Man skapar själv en annons genom givna instruktioner. I auktionen kan man, om man vill, inkludera en bild på sitt objekt. Man sätter själv ett utgångspris och väljer auktionstid, man kan även ange ett reservationspris för auktionen. Detta är väldigt enkelt och man når ut till stora delar av Sverige och världen om man så önskar. Det man bör tänka över är vilket fraktsätt och vilket betalsätt man väljer, det finns både enkla och lite krångligare alternativ.

På Tradera kan man sälja allt mellan himmel och gjord, det finns alltid en intressent för det man säljer så länge priset är rätt. Att auktionera ut dina prylar gör att du ofta får ett marknadsmässigt säljpris när auktionen väl är avslutad. Att sälja saker på Tradera kostar pengar, dels en fast avgift för annonsen, dels en provision av den slutgiltiga köpeskillingen. Börja tjäna pengar på tradera.com

Sälja prylar på Blocket?

Blocket är en köp- och säljsida där man, likt Tradera, kan lägga ut sina saker till försäljning. Skillnaden på Blocket är att det vanligtvis inte förekommer någon budgivning eller något auktionsförfarande. Här sätter man ett önskat pris och lägger sedan ut sin annons genom enkla instruktioner. Man betalar per annons och priserna varierar en aning beroende på vilken kategori man annonserar i. På Blocket är omsättningen på annonserna väldigt stor, det går snabbt för en annons att “ramla” ned i sökresultaten, detta minskar chanserna till försäljning. Dock så finns alternativet att förnya sin annons mot en ytterligare avgift. En blocketannons ligger vanligtvis uppe i 2 månader efter publicering.
Hemsida: blocket.se

Sälja saker på Facebook?

Numera kan man sälja sina saker även på Facebook. De finns många lokala köp- och säljgrupper på Facebook. Vissa är öppna medan andra är slutna. Då krävs det att man ansöker om att bli insläppt.

Sen en tid tillbaka så finns även Facebook Marketplace tillgänglig i Sverige. Det är helt gratis att sälja på Marketplace.
Hemsida: facebook.com

Nyttan med försäljning av gamla grejer?

Ofta har man bra mycket mer saker än vad man behöver, man sparar på grejer man troligtvis aldrig kommer ha användning för. Inventera garderober, förråd och andra gömmor, kanske hittar du saker du kan sälja. Barnkläder som barnen växt ur brukar gå lätt att sälja på nätet. Ett tips är att sälja kläder i klump, att sälja plagg var för sig gör att frakten för köparen blir alldeles för dyr. Andra saker som man lätt kan sälja är bilar, elektronik, mobiltelefoner, barnvagnar, samlargrejer, antika möbler och föremål samt böcker.

Det skadar aldrig att prova, något säljbart kan nog alla hitta. Vill du inte sälja saker på någon av de stora säljsidorna kan du alltid spana på Facebook efter lokala köp- och säljgrupper.

SENASTE TIPSEN